tiistai 29. huhtikuuta 2014

Viimeistä viedään!





Moro!

Se on silviissii, että vähiin käy ennen kuin loppuu! Huomenna on nimittäin viimeinen työpäiväni Ormsstadirilla ja työhommien jälkeen suuntaan lähes suorilla lentisjäsenen kyydillä Selfossiin, hypätään bussiin ja kiidetään jälleen pohjoiseen, Akureyriin, jossa meillä pitäis olla kolme peliä torstaina, kaks peliä perjantaina ja yks peli lauantaina, iltahulinat ja sunnuntaina kotiin. Ehkä. Ellei sinne muuttanut Yolanda tuttuinemme kidnappaa mua! ;) Ihan mielenkiinnolla odottelen, mitä tuleman pitää, vaikka eiliset harjoituspelailut menikin penkin alle ja omat kyvyt tuntui olevan vieläkin vähän pääsiäislomalla. Mutta raahasinpas Lillin pelien jälkeen mukanani urheiluhallin saunaan ja pulikoitiin rattoisasti ulkouima-altaissa (ei täällä oikeastaan muita ookaan). Olkoon se sauna vaikka kosto pikaisesta nyrkkeilysäkkirääkistä, oli meinaan saksalainen ihan vähän tuskaisen näköinen ja kuuloinen heti ovesta sisään tultuaan ;) :D

Hevoset tulevat leivän perässä "välitilaan", josta ne otetaan kiinni
Mä en muuten muista viikonlopun ja edellisen päivityksen välisestä ajasta nyt mitään :D Hmmm, mitäköhän oon oikein syönyt? :D... Nooh, muistatatko, kun mainitsin niistä nuorista hepoista, jotka tuotiin hetkeksi talliin harjoittelemaan ja palautettiin takas isoon laumaan pääsiäisloman ajaksi? No, viime viikolla ne haettiin taas takas ja mä oon aina silloin tällöin toiminut vanhemman ratsun kanssa vetoparina, kun Ragna on opettanut pienille, mitä mistäkin signaalista pitäisi tehdä. Muuten tallielämä on edennyt ihan normaaliin perustahtiin, siivoilua, ratsastusta, ruokkimista, jne. Sikalassa en oo enää ollut töissä, kun tallilla on noiden nuorten mukana tullut sen verran paljon puuhaketta, eikä haittaa, kun säät ovat olleet nyt ihan tosi hienoja! Usein on ollut lähes tuuletonta ja aurinko on paistellut enemmän kuin vettä sadellut :)
Tää oli tosi kiva, hiljainen, lämmin päivä! :)


Äh, en taaskaan muistanut ottaa kuvaa valmiista kakusta! :/
 Launtaina pidin jonkinnäköiset myöhästyneet synttäri- ja läksiäis-kahvitukset tilan väelle. Huhhuh, kun ”innostuin” taas leivoskelemaan ja unohdin nukkumisen! Perjantaina halusin pyöräyttää sen pääkakun, elämäni ensimmäisen juustokakun! Appelsiinijuustokakun, josta muuten tuli oikeastaan yllättävän hyvä! Ja sehän on sukuvika kun suksi ei luista, joten, äitini tapaan, ihan vaan varmuuden vuoksi, jos tuo kakku ei olisikaan jostain ihmeen syystä riittänyt, pyöräytin samana iltana sen kaveriksi vielä britatortun, jolle tein, soveltaen, täytteet lauantaina aamupäivällä. Samaiseen aikaan tein vielä kookos-, minttusuklaa- ja hunajamuffineita, jotka ei jostain syystä nousseet kunnolla, mut maku oli ihan ookoo. Sit oli tietenkin karkkii, sipsii, suolalisänä pizzapyöriä omalla ja kaupan taikinalla, itse vääntämääni majoneesia ja paahdettuja leipäpaloja... Leivoskelin perjantai-iltana noin seitsemästä about yhteen-kahteen yöllä, heräsin lauantaina (varmaan jännitystä ilmassa) seiskan-kasin maissa ja leivoskelin noin aamuysistä kahteen. Oliskohan siinä täyttynyt taas hetkeksi tuo leipomiskiintiö, kun uudessa työpaikassa ei paljoa keittiöön tule olemaan asiaa ;)

Kahvitukset meni kivasti ja vieraiden lähdettyä ajattelin vielä jatkaa sosialisoimista, joten keräsin rääppeet mukaani ja hurautin syöttämään Solheimarilaisia. Siellä kävi sit ilmi, että yhdellä pojalla oli läksiäiset, eli aika hyvä ajoitus meikäläisellä. Olin kyllä jo tuossa vaiheessa ihan kuolettavan väsynyt (ja väsynyttä seuraa?), mutta kuinkas sitten kävikään: Helihän se siellä kupeksi viimeisenä pystyssä höpötellen kaikennäköisiä todella henkeviä asioita ranskalaisen tytön kanssa aamuvarhaiseen... Ja unohti melkein sopineensa sunnuntaille pulikointitreffit toisen, minut tänne ”tuoneen”, suomineidon kanssa :D Mutta kaikki meni loppujen lopuksi aika jouhevasti, päädyttiin höpöttelemään kissoista, hevostelusta ja kaikesta siltä väliltä ja sivulta itse tehtyyn kuoppaan, johon pulputtelee putkea pitkin lämmintä vettä. Se vesi siinä kuopassa on seisovaa... Komeat oli leväkasvustot! :D Mutta mitäs noista pikkujutuista, ei ollut sinilevää, eikä sitä syöty, aurinko paisteli ja sain kasvoille väriä, kuten myös vartaloon bikinirajat! Eikä ne rajat lähteneet suihkussa ;)

Tällä viikolla oon saanut pikkuisen lisäpuuhaketta talliaskareisiin: Eilen suoritettiin tienvarren kevätsiivous Ragnan ja Lillin kanssa. Naapurin hevosetkin oli kenties ajatelleet samaa ja juoksivat tiellä meitä vastaan... Olivat karanneet ja luultiin ekaks niitä meidän hevosiksi, mutta kun selvis, mihin kopsuttelijat kuuluvat, olivat ne takas pellollaan lähes silmänräpäyksessä :) tänään ja huomenna saivat ja saavat satulat ja suitset öljykerroksen, jotta jaksavat taas monta vuotta eteenpäin. Sellaista. On kivaa lähteä Akureyriin, on myös kivaa saada pikkutauko työntekoon, en mä tältä tilalta haluisi lähteä, mutta sen aika onkin vasta puolentoista viikon päästä... Toisaalta odotan kyllä myös ihan mielenkiinnolla uuden työn alkamista, että aika aikaansa kutakin ja nyt pakkailemaan ja odottelemaan mielenkiinnolla retkeä Akureyriin! :)

Hei muuten! En tiedä tiesitkö, mut nyt tiedät, että mähän oon täällä puuhastellut elämäni ensimmäisiä villasukkia ja ne on nyt valmiit, eiks oo komeat? ;)... Kantapäät ;)

H.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti