tiistai 8. lokakuuta 2013

Etana vessassa, kotiloita kylppärissä, torakoita keittiössä ja kovakuoriaisia makkarissa


Heippa!

Otsikko ei oikeastaan kerro mitään alla olevasta tekstistä, mutta antaa pienen kuvan siitä, mitä kaikkia kivoja lemmikkejä meillä asustaa, jei!!

Australialaisessa elämässäni ei ole tapahtunut mitään suuren suurta mullistavaa kuluneen viikon aikana. Vähän on välillä ehkä tuntunut siltä, että kuherruskuukausi alkaa lähenemään loppuaan ja tylsä arki astuu kuvioihin, mutta sellaista se on :) Ärsyttävää oli myös se, että oletin pääseväni muutamien parikymppisten suomalaisten vanavedessä lauantaina ihmisten ilmoille ehkä jonnekin kuppilaan tai muualle, mutta aikomukseksihan se sit vain jäikin... Ei tässä muuten mitään, mut on vaan kiva tutustua ihmisiin, niin paikallisiin kuin muihinkin, kehittää vähän kielitaitoa ja tavata välillä ihmisiä muuallakin kuin tallilla... Ja tietenkin kämpillä, silloin kun satutaan samaan nurkkaan kämppisten kanssa. Ja mulla, kun en ole tällä erää jäämässä maahan loppuelämäkseni, on ehkä hitusen tiukempi aikataulu noiden tuttavuuksien hankinnassa.. Hah, mutta otinpas sit ohjat omiin käsiini ja lähdin bussilla Perthin keskustaan itekseni katsomaan, mikä on kaupungin lauantai-illan meno. Ja sehän oli viihdyttävä, tapasin muutamia brittejä ja irkkuja, yllättäen Irish Pubissa :D ja piristyin, voi mennä siis toistekin. Kovin pitkän kaavan mukaan en iltaani aikonutkaan viettää, viimeinen bussi kun lähti klo 23.15 ja sunnuntaivuoroni työt alkoivat VASTA klo 5 aamulla ;)

Torstaina sain muuten yllättäen vapaa-iltapäivän, mikä sattui osumaan kohdalleni kuin tilauksesta ja pääsin katsomaan, mitä lähialueen, Belmontin, kirjaston englannin kielen viikottainen keskustelutuokio pitää sisällään. Perushöpinäähän se jokaisen tekemisistä oli, mutta ehkäpä siellä tapaamistani ihmisistä saa jossain vaiheessa seuraa johonkin puuhakkeeseen :) Kirjastossa ollessani sattui silmiini myös ilmoitus viikon pituisesta Perth Royal Showsta, eli mun silmissä maatalousnäyttelyistä. Eihän siinä tällainen noin parikymmentä vuotta maatalousnäyttelyitä kiertänyt maalaistyttö voi muuta kuin selvittää tapahtuman osoitteen, etsiä sopivat kulkuyhteydet ja käydä vilkaisemassa, mitä show pitää sisällään! :D Mulla oli vain muutama tunti enää aikaa ennen shown sulkeutumista, mutta ajanpuutettakin uhmaten päätin samana iltana, heti keskustelutuokion jälkeen showhun lähteä, koska muina päivinä en olisi töiden puolesta paikalle ehtinyt. Matka oli tuskastuttavan pitkä ja pääsylippujen hinnatkin huitelivat parissakympissä, mutta oli se ehkä sen arvoista, vaikkakin kärsin kylmyydestä koko tapahtumassaoloajan (keskustelutuokioon lähtiessäni en tiennyt, mihin päädyn ja aurinko meni mailleen luonnollisesti kuudelta). Eläinosasto näytteilyissä oli jo suljettu, lukuunottamatta lapsille tarkoitettua kilien, porsaiden ja huonojalkaisten ponien lääppimisosastoa (jep, siltä se vaikutti, kun muutamia eläimiä katsoi, toiset tosin olivat ihan tyytyväisiäkin uusista pikkuystävistä), joten en päässyt vertailemaan suomalaisia ja australialaisia versioita eri roduista keskenään, mutta näinpäs sentään jonkin poolon ja haavipallon (ratsastetaan hevosilla, pallo otetaan kiinni haavilla?) vauhdikkaan sekoitusottelun sekä hienon ilotulituksen. Ja ostin kaikkia herkkuja. Kylmyydestä huolimatta ihan onnistunut ilta siis :)

Mieleni pieni matalapaine saattaa johtua osittain myös siitä, että tässä on jonkin aikaa ollut sellainen olo, että nuha tekee tuloaan, eikä tuo torstain kylmettyminen auttanut varmastikaan asiaa. Olen yrittänyt taistella kaikin voimin vastaan, mutta saa nähdä, miten käy! Odotan kuin kuuta nousevaa, että ilmat lämpenisivät, jotta tämä kostean kylmä kämppä muuttuisi edes hitusen siedettävämmäksi, en myöskään pakannut rinkkaani paljoa kylmän maan vaatteita, ett ihan kiva olis, jos uudet toppavaatteet vois kuitenkin jättää ostamatta ;)

Ihan pikkuisen heposista. Jep, kyllä tätä heppajuttuakin taidan kirjoitella aina aika ajoin, mut eikai se väärin oo :) Meillä oli herkkä hetki Litigatorin kanssa just kun mulla oli vähän tylsistynyt olo. Minä mietiskelin omiani, rapsuttelin ja silittelin nuoren miehen päätä ja kaulaa tämän puuhastellessa omiaan huppuni kimpussa :D kyllä noilla vaan on tietämättään melkoisen voimaannuttava vaikutus, kun sen vain antaa tehota. Kiva kun tuollaisia siliteltäviä otuksia on heti parin metrin päässä! Mä myös luulen, ett oon löytänyt yhden suosikkihevosen, Polish Policyn (Litigatorista ja Poliksestahan olen jo kuvatkin liittänyt), joka on ulkonäöltään (varsinkin päästä) aika kiva ja käytökseltään rasittava nupeltaja (syö riimunnarua, kenties hihaakin ja viskoo päätään, levoton). Olen kuitenkin ainakin välillä (tai luulen niin) saanut sen käyttäytymään nätisti talutettaessa murahtelemalla ja vain hiukan nyppäämällä remmistä. Kivaa pikku haastetta, kuitenkin, luullakseni, suht ystävällisen hevosen kanssa.

Niin ja sit mulla on täällä projekti. Opettaa vasen käteni olemaan yhtä tehokas kuin oikea! Projekti on alkanut ja jatkuu varsin hyvin, muutamia asioita annan vasemmalle kädelleni vielä anteeksi, onhan se sentään ollut lähes toimettomana, tai lähinnä vain oikean apurina, yli kaksikymmentä vuotta, eikä vanha koira opi niin helposti uusia temppuja, mutta kyllä tää tästä! :D Lähdettiin liikkeelle ihan lakaisuhommista sun muista simppeleistä asioista ja vaikeusastetta nostetaan pikkuhiljaa yhteisymmärryksessä :D Tästäkin projektista raportoin tietenkin aina, kun mullistavia edistysaskelia otetaan!

Noniin, jutun taso alkaa olla sillä sellaista, että eiköhän tämä ollut tässä tällä kertaa, katsotaan, mitä raportoitavaa mulla on noin viikon päästä!

Moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti