tiistai 18. maaliskuuta 2014

Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa!




Heippa!

Viime viikko oli kaikin puolin niin paljon parempi, kuin edellinen, vaikka senkin kruunas tippuminen! :D Oonkohan ottanut uudeksi tavaksi tippua kerran viikossa vai mikä on iskenyt, kun rattoisan sunnuntairatsastuksen lopussa tammani kenties pelästyi jotain, itse olin vähän muissa maailmoissa ja muksahdin alas. Päätin olla päästämättä ohjista, ja raahauduin maatamyöden muutaman metrin tamman vetäessä. Ja tietenkin satutin saman kohdan kuin edelliselläkin viikolla, että nyt on kunnon mustelmat alaselän oikealla puolella! Mutta ei se mitään, luita ei murtunut ja me ollaan edelleen ihan kavereita, tai siis tulossa kavereiksi :)

Keskiviikkona haettiin isosta laumasta pari nuorta tammaa tähän pihaporukkaan (tai muiden ajamiksihan ne joutuivat, että ovat nyt vain muutaman säyseämmän kaverin kanssa toisessa tarhassa :/), toinen, punarautias, on tottunut jo aika hyvin käsittelyyn, toinen, kirjava, ei. Kirjavasta tammasta tuli mun uusi käsittelyprojekti, eli sain tehtäväkseni silitellä ja harjailla sitä kauttaaltaan, välillä kiinni, välillä ei, välillä karsinassa ja välillä käytävällä, aamutallin yhteydessä. Tätä työtehtävää suorittaessani tuntui niin kivalta ajatella, että kerrankin mulla on oikeasti aikaa olla hevosten kanssa ja mulle maksetaan siitä, välillä jopa ihan vain ja ainoastaan hevosen rapsuttelusta! Aivan mahtavaa! Usein kun mielekkäissäkin töissä käy niin, ettei periaatteessa enää jääkään aikaa juuri sille, mikä on kyseiseen työtehtävään ihmisen tuonut. Hevosten kanssa seurustelu jäi Australiassakin kovin vähiin, kun kaikki piti tehdä quickquickquick! Täällä tekee mielellään vähän ylimääräistäkin, kun ei jatkuvasti tarvi juosta pää kolmantena jalkana ympäriinsä tai pelätä, että joku näkee sinut hetken paikoillasi. Nojoo, onhan täälläkin sellaisia vetämättömiä hetkiä, mutta silti motivaatio kaikkeen on aika korkealla ja mieli hyvä :) Lähestymistapa on myös tällä tilalla niin hevosystävällinen, mutta kuitenkin käytännöllinen, että täällä annetaan asioille aikaa, myös hevosten (ja sikojen ;)) ja ihmisten väliselle vuorovaikutukselle. Usko tai älä, kaikki toimiikin vielä, vaikkei porukka jatkuvasti kauheessa kiireessä ympäriinsä juoksekaan! ;) Hevoset on rentoja ja rauhallisia ja tulevat aina mielellään ihmisen luo, tai no, ei silloin kun päättivät karata, mutta pääosin :D Potkuja tai puremista ei tarvitse turhaan pelätä ja asiat niin hevosen päässä kuin ympäristössäkin toimii järkevän loogisesti. Tykkään myös pomosta, joka kehuu ja kiittää, kun siihen on aihetta, mutta osaa antaa myös negatiivista palautetta asiallisesti. Tämä täällä on ollut yksi parhaimmista pomoista, joita olen saanut tähän mennessä tuntea. Ja Australiasta löytyy se kertakaikkiaan huonoin! Onneksi on tuo kenguruiden valtakunta kaukana! ;)

Käytiin keskiviikkona oikein isolla (mukana oli mummut, äidit, lapsenlapset ja tallitytöt) porukalla ratsastamassakin ja myönnettäköön, että mua vähän etukäteen jännitti, miten saan mun tammani hallintaan porukassa. Mutta olipas hyvä mieli ratsastuksen jälkeen! Sekä Gudny että Gudnyn äiti sanoivat, että kuningattareni näytti hyvältä, jopa töltissä! Me edistytään! :) Illalla ei meinannut tulla uni silmään kirkkaan kuun vuoksi ja vilkaistessani ulos ikkunasta, näytti yks pilvi tosi jännältä, että piti mennä oikein ulos katsomaan. Sinnehän mä sit jäin taivaalle ilmestyneiden komeiden revontulien lumoihin!
 Torstaina taisi olla ihan perusnormipäivä töissä ja illalla odotti lentisottelu, joka me tietenkin voitettiin :) Meitä oli kahdeksan tyyppiä mukana pelipaikalla, eli kaksi “ylimääräistä”. Olin vähän ärsyttävän paljon vaihtopenkillä ja tulin siihen tulokseen, että seuraavalla kerralla otan selvää pelaajamäärästä ennen kuin lupaudun mukaan otteluun. Oon sellaista hitaasti lämpenevää sorttia ja pelitaso tipahtaa ojasta allikkoon, jos olen sivussa liian kauan. Ja koska mä oon niin HYVÄ, haluan olla kentällä koko ajan! ;) Meillä oli muuten lauantainakin harjoituspelit Fludirin kylässä toisen porukan kanssa ja käytiin kahvilla yhdellä pelaajalla. On tää jännää, kun vähän niinkuin tuntee kuuluvansa ydinporukkaan vaikkei yhteistä kieltä oo ollenkaan :D Ja kiitos vain Tapanilan Erän mahtaville valmentajille, ilman Helsingissä oppimiani perusteita, en olisi ehkä ihan näin arvostettu pelaaja edes tässä porukassa. Nyt olen sopivaa ylempää keskitasoa ja suunta on ylöspäin, kivaa! :)

Perjantaina hieroin taas “mun” tamman, joka seisoikin irti jo koko tunnin lähes paikoillaan, jää siis sulaa hitaasti, mutta varmasti! ;) Tosin tällä viikolla on tuntunut kuin hevonen olisi vain jäykempi, hmmm, ei sen hieronnan ihan niin pitäisi vaikuttaa… :D Viikonloppuna hoitelin myös pikkuisen hevosia, kun isäntäväki oli viikonlopunvietossa kavereidensa kanssa ja tällä viikolla mulla on vastuu myös kanalasta, kun vanha pari on etelän auringon alla. Eivät paljon parempaa ajankohtaa säiden puolesta olisi voineet valita: Tällä ja viimeviikolla on tuntunut siltä, että on tainnut olla jonkinlaista kinaa noilla pakkas-, sade-, lumi- ja tuuliukoilla. Puoltuntia sataa, sitten paistaa, sitten taas sataa, illalla nukkumaan mennessä maa on valkoinen, aamulla kaikki on yhtä kuraa ja välillä tuulee ja välillä taas ei. Alla olevat kuvat on otettu parin minuutin välein, kuva näyttää sumuiselta, koska lunta tuli jälleen vaakatasossa...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti